Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 129 797 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS
Kategorie

Informacje o Selenie

niedziela, 08 stycznia 2012 21:40
Skocz do komentarzy

Podstawowe informacje o Selenie:

-imię: Selena Marie (po polsku: Celina Maria)

-nazwisko: Gomez

-pseudonim: Sellyedycja wpisu

-wiek: 19 lat

-data urodzenia: 22 lipca 1992

-miejsce urodzenia: Grand Prairie

 

Informacje z Wikipedii: 

Selena Marie Gomez - amerykańska aktorka, piosenkarka i projektantka pochodzenia meksykańskiego.Dorastała w Grand Prairie w Teksasie. Zaczęła grać w rolach epizodycznych, po których stacja Disneya postanowiła dać jej główną rolę w serialu Czarodzieje z Waverly Place. Nagrywała pojedyncze piosenki do filmów Disneya. W 2008 roku podpisała kontrakt płytowy z Hollywood Records. Od września 2009 pełni funkcję ambasadora UNICEF.

 

Telewizja i kino:

Pierwszy raz pojawiła się w serialu Barney i przyjaciele jako Gianna. Została odkryta przez Disneya w wieku 12 lat. W roku 2006 dostała gościnną rolę w drugim sezonie w Nie ma to jak hotel jako Gwen w odcinku pt. Koszmar nocy letniej, a następnie główną rolę w serialu Czarodzieje z Waverly Place ang. "Wizards of Waverly Place''. Wystąpiła także w filmach: Kopciuszek: Roztańczona historia, Program ochrony Księżniczek, Czarodzieje z Waverly Place: Film. W 2008 wzięła udział w Igrzyskach Disney Channel. W 2010 r. zagrała jedną z głównych ról w filmie kinowym Ramona i Beezus. W lipcu 2011 miał premierę film Monte Carlo, w którym Gomez zagrała główną postać – Grace.

 

Muzyka

Śpiewać zaczęła w serialu dla dzieci Barney i przyjaciele. Następnie, po kilku drobnych ról w serialach Disneya, w serialu Czarodzieje z Waverly Place zaśpiewała piosenkę z czołówki (Everything Is Not What It Seems). W jednym z odcinków zaśpiewała razem z Davidem Henriem piosenkę Make It Happen. Nagrała piosenki do filmów, w których wystąpiła: Kopciuszek: Roztańczona historia oraz Program ochrony Księżniczek. Nagrała trzy piosenki do filmu Czarodzieje z Waverly Place: Film.Przed swoimi szesnastymi urodzinami podpisała kontrakt z Hollywood Records. Jej album Kiss and Tell ukazał się 29 września 2009 w USA. Promowały go single Falling Down, Naturally oraz Tell me something I don't know. 18 czerwca 2010 premierę miała jej pierwsza piosenka (Round And Round) z nowej płyty, Year Without Rain. Na płycie znajduje się 11 utworów. Premiera w USA odbyła się 21 września 2010. Na krążku znajduje się także piosenka Live Like There's No Tomorrow promującą film, w którym gra, Ramona i Beezus. Śpiewa także piosenkę Shake it Up!, która jest czołówką nowego serialu Disney Channel o tej samej nazwie. W marcu 2011 premierę miała piosenka Who says promująca jej nowy film, Monte Carlo. Piosenka ta jest też pierwszym singlem z jej nowej płyty, która premierę miała 28 czerwca 2011 roku. Następnym singlem jest piosenka Love you like a love song. Kolejnym " Hit the lights", który premierę miał 16 listopada 2011.

 

Dyskografia

2009: Kiss and Tell

2010: A Year Without Rain

2011: When the Sun Goes Down

 

Filmografia

2011: Monte Carlo jako Grace/Kordelia Winthrop Scott (główna rola)

2011: What Boys Want jako Becky Micaels (główna rola)

2011: Scooby Doo: Wakacje z duchami jako Ariel

2011: Trzynaście powodów jako Hannah (główna rola)

2011: Growing Defiant (główna rola)

2010: Ramona i Beezus jako Beezus (główna rola)

2010: Artur i Minimki 3. Dwa światy jako Księżniczka Selenia (głos)

2009: Program ochrony Księżniczek jako Carter Mason (główna rola)

2009: Suite Life: Nie ma to jak statek jako Alex Russo (rola epizodyczna/ 1 seria (odc.21) Podwójne starcie)

2009: Artur i zemsta Maltazara jako Selenia (głos)

2009: Czarodzieje z Waverly Place: Film jako Alex Russo (główna rola)

2009: Słoneczna Sonny jako ona sama (rola epizodyczna)

2008: Horton słyszy Ktosia jako córka Burmistrza (dubbing)

2008: Kopciuszek: Roztańczona historia jako Mary Santiago (główna rola)

2008: Disney Channel Games 2008 jako ona sama (drużyna żółta)

2007: What's Stevie Thinking? jako Stevie Sanchez (główna rola)

2007: Arwin! jako Alexa

2007: Hannah Montana jako Mikayla (rola tymczasowa/ 3 odcinki)

2007-2011: Czarodzieje z Waverly Place jako Alex Russo (główna rola)

2006: Brain Zapped jako Emily Grace Garcia (główna rola)

2006: Nie ma to jak hotel jako Gwen (1 odcinek)

2005: Strażnik Teksasu: Próba ognia jako Julie

2003: Mali agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd jako dziewczyna z parku wodnego

2002–2005: Barney i przyjaciele jako Gianna (rola okresowa)

Podziel się
oceń
2
0



Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy
  • dodano: 23 stycznia 2012 21:20

    Informację nie przydatne-wiedziałam wszystko.Jestem jej fanką(może nie numer 1,ale fanka to fanka)Uuu...Selena górą.Chciałabym kiedyś wybrać się na jej koncert,ale na pewno nie będzie śpiewać w Polsce

    autor Fridzia<3

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

czwartek, 27 listopada 2014

Licznik odwiedzin:  1 943  

Urodziny Seleny!!!

Ankieta

Jak często wchodzisz na mojego bloga?





Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

O moim bloogu

To mój jedyny bloog, założyłam go, ponieważ Selena Gomez to ( moja opinia ) "jedyna w swoim rodzaju gwiazda".

Ulubione strony

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Finanse

Wiadomości